Kärlek


Kärlek är som en liten fågel, man får inte hålla den för hårt! Och om den vill flyga iväg så måste man låta den göra det, om den älskar dig kommer den tillbaka... Och kommer den inte tillbaka så kan man bränna ner hela skogen så ingen kan få nån jäkla fågel!!!Stängt!


Nu har jag stängt butiken för idag. Har haft kunder nästan hela tiden sista 45 minuterna när jag varit själv så har inte hunnit städa något eller hålla på med chantelle ordern som kom idag, som skulle kollas av om vilket som skulle ner på lagret eller ej.

Kommer att vara ledig nu i två dagar och jag tänkte åka ner till Eskilstuna på torsdag iaf, om jag inte får tag på pengar tidigare. Åka ner och hälsa på farsgubben över dagen o se så han klarar sig o hur allt står till.

Ikväll är det massa "måsten" att göra. Först nu måste mailen kollas och mailas en sväng. Sedan gå och posta brev. Ja jag använder fortarande snigelpost en gång i månaden för att jag inte vill bli för modern. Postar papper till försäkringskassan så att jag får lite pengar eftersom jag bara jobbar halvtid.
Efter brevpostandet är det tvätta kläder som står som aktivitet på schemat.

Nu far jag hemåt!


 

 

 


Det är mycket nuPrecis kommit till jobbet, en halvtimme kvar innan jag börjar jobba. Flyttade över till Tessan i torsdags och ska bo hos henne tills jag får min lägenhet om tre veckor.

Pappa är dålig och ligger inne på sjukhuset. Fick svårt att andas i söndags kväll och åkte med ambulansen in. Ligger där med syrgas nu för att må bättre.Känns väldigt mitt inne i allt just nu med att inte ha sin lägenhet klar och att pappa är sjuk o s v. Det är tufft att inte ha sitt egna bo att krypa in i när man kommer hem och mår lite sådär. Inte för att jag inte trivs hos Tessan,nejdå det funkar jättebra där. Men det vore ju skönt att få sitt egna bo att ligga o fundera i om allt som händer. Plus att jag varit utan eget sen första november.

Nästa lördag åker vi iväg på kryssningen som jag så länge sett fram emot. Jag hoppas pappa blivit bättre tills dess, det ska bli skönt att få komma iväg en sväng o få tänka på lite annat en stund.Vi är åtta stycken som ska åka här i från Uppsala.

Hämtade ut mitt nya idkort på polisen igår. Ett sådant som gäller som pass inom EU. Herrejösses, man blir verkligen aldrig bra på de där bilderna. Man får ju inte göra en enda min,måste vara grav allvarlig.

Nu kör vi halva reapriset i butiken och det är full rulle. Folk handlar massor.Det är så billigt så att man själv blir förvånad när man slår in varorna i kassan. Strumpor och trosor för runt 20 kr :) typiskt nog så är det inte rea på min Calvin Klein morgon rock.... Har gått och kollat på den nu i tre månader. jag kommer mysa så gott i den!
   
Nu är det dags att avsluta här och förbereda sig för jobbet. Nu säljer vi så det ryker!

 

 Blir sambo med Tessan


I skrivande stund ska jag börja packa mina saker och snart åka hem till Tessan. Blir sambo med henne tills jag får min lägenhet i Gimo om tre veckor.
Som jag skrev i förra inlägget skulle jag berätta om en roadtrip.
Det var för ett par veckor sen när jag skulle åka hem till Uppsala från Eskilstuna.
Först kommer jag till stationen och då visar det sig att tåget är 10 min försenat,avgångstiden alltså.
Det är ju acceptabelt att det blir så ibland.
Men så när vi satt oss på tåget och åkt ca 10 minuter, vi är då utanför Kvicksund. Så stannar tåget till och säger att vi har tågmöte. Vi väntar och möter tåget. Men sen åker inte vårat tåg iväg igen. Det kommer tåg efter tåg och kör förbi oss och efter ca 45 min när vi stått stilla utan att ens fått höra om varför vi fortsätter stå stilla så börjar konduktören prata.
Det är fel på bron längre fram så vi kan inte köra över med tåget. Vi åker tillbaka till Eskilstuna så inväntar vi ersättningsbussar där.
Så ringde mamma o frågade om dom kunde skjutsa upp mig hela vägen till Uppsala ist för att det skulle bli mer krångel. Så det kunde dom. Tog med mig en tjej som heter Lisa som jag träffat på tåget som också skulle till Uppsala.
Så vi promenerade hem till mamma och tog en kopp te innan vi begav oss norrut.
Resan rullar på ända tills vi kommer utanför Enköping. Där missar vi avfarten mot Uppsala och är snart på väg ner mot Stockholm istället. Så när vi är två mil från Stockholm kan vi äntligen vända tillbaka uppåt, efter att Lisas GPS ballat ur lite och fastnat, vilket gjorde att vi trodde att det fanns fler avfarter vilket det inte fanns.
Så en resa hem till Uppsala slutade med besök i tre län :P
Några dagar senare skulle jag åka ner en sväng till Eskilstuna igen. När tåget gått från Västerås, så börjar tåget köra långsamt och sen stannar vi helt.
Vi kör väl ca 20 km/h varvat med att vi stannar. Hela vägen till Eskilstuna. En resa som ska ta 32 minuter tog nästan en timme.
I förrgår skulle jag åka tillbaka från Eskilstuna upp till Uppsala.
Tåget är försenat 10 min igen som första gången. Tåget kommer in och det visar sig att tåget som skulle gått till Västerås innan blivit inställt så det är mycket folk från den avgången på vårat tåg. När vi satt oss på tåget så står tåget kvar inne på stationen i Eskilstuna. Vi står där tio minuter.... femton minuter.... inte ett knyst hörs från konduktören. Efter en halvtimme hör man en svag röst i högtalaren.
"anledningen till att vi står kvar på stationen är för att det står ett trasigt tåg längre fram på spåret i Kvicksund, där det är enkelspårigt.
Efter en timme kommer ett meddelande att dom beslutat att tåget vi sitter på har blivit inställt och att vi får ta nästa avgång. Så resenärer från två avgångar får åka med en tredje avgång. Det var så sjuuuukt mycket folk på tåget så man kunde knappt stå ens.
5 timmar senare kommer jag hem... Suck! Banverket gör verkligen inte sitt jobb! Det känns inte som det i alla fall.
En efterlysning också: Var kan man köpa pälsmössa?
Jag hittar inte... :(
En gullig liten tant kom in på jobbet för nån vecka sen.
"Har ni strumpebyxor?"
"Strumpbyxor?"
"NEEEJ strumpEbyxor"...
(Hon menade vanliga strumpbyxor men det gjorde våran dag lite gladare) :)
Tiger ska utgå som märke hos oss. Istället ska vi få DKNY från o med denna vår.
Om man tittar i pärmen där man ser kommande saker så ser det ut att vara lovande kollektioner :)
Nu ska jag packa klart resten och bege mig mot Alunda och Tessan.


Tillbaka på jobbet


 

 

 

Sitter på jobbet nu och väntar på bussen. Har jobbat min första dag efter ledigheten från nyårsafton. Gick bra, väldigt lite folk. Fick besked om hur många timmar jag jobbat i december och vilken lön jag ska få i januari. Och visst jag är en ärlig människa som vill hålla mig till lagar och förodningar.... Men fan vad jag hatar skatt!!!! Man får se lönen...ooohhh! sen hoppsan, gick visst 5000 i skatt också! Fasiken o järnspikar! 
Äh är väl så att mycket vill ha mer. Kan ju inte göra annat än att nöja mej med lönen och hushålla med den :)


Ska promenera mot bussen nu strax, en sväng in på ica o köpa lite macadamia nötter att njuta av på vägen hem!
Ikväll ska jag blogga om en händelserik dag igår... En resa hem till Uppsala slutade med en roadtrip i fyra olika län.. det ni! Så håll utkik om ni vill ha nå kul att läsa och vill få lite skadeglädje av det ja råkade ut för igår ;) 

 

 
Katthemmet Kompis

Katthemmet Kompis brann ner 1 jan 2010 och är nu i akut behov av kattsaker, pengar, virke och mycket annat!
Har du kattsaker att skänka?
kan du undvara en slant (postgiro: 35 74 82-9) eller bara sprida ordet så vore katthemmet evigt tacksamma!
Mer info finns på www.katthemmetkompis.se och bloggen http://katthemmetkompis.blogg.se

Hundens och kattens dagbok
Hundens dagbok

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det bästa som finns!
 

Kattens dagbok
Dag 856 av min fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Notera: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kisse jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi’. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem med tanke på risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallburen är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…RSS 2.0