Frukost för familjen


Nu ska vi äta frukost här. Alla utom husse är hemma.
Blir smörgås för mig, torrfoder för doggsen o blötmat för katten.
Djuren måste tycka att det är oerhört spännande med samma foder varje dag.....
Inte konstigt att det luktar gott när vi lagar våran mat ju!

Det märks att det är kallt ute. Märker det på min röst. Whiskey röst imorse när jag vakna. Jag blir sån på vintern. Låter som en gammal grogg-hagga ;)

Idag ska jag jobba extra i den andra Twilfit butiken som finns här i Uppsala.
Länge sedan jag jobbade där. Var nog i somras om jag minns rätt. Blir extra pengar till jul! Ett par extra choklad-askar d v s ;)

Har startat kaminen o tänt ljus nu så man får lite morgon mys o värme här hemma.
Nu ska jag dricka mitt tea och passa på att slå in Niclas julklappar när han inte är hemma.

Kom förresten på vad glassen hette igår så jag googlade fram en bild på dem


Känner ni igen den? Visst är de sjukt goda? :)


Snön faller vit på taken...

.....och hela familjen är vaken!

Vi håller på att tvättar för fullt här hemma. Eller ja, Niclas mest. Jag hjälper till. Jag plockar mest här hemma o tänder ljus så vi ska få lite värme här inne. Tycker att vi har skitkallt i lägenheten. Ska ringa Uppsala hem imorgon o säga det. Plus något knasigt med blandaren i duschen. Den väljer lite som den vill när den ska vara kall eller var... Kul när man duschar... SUPRISE!!! Typ!

Snön faller utanför fönstren o mys och julkänslan smyger på mer och mer. Det blev ingen runda på stan eller arbetsförmedlingen idag. Chefen ringde och frågade om jag kunde komma in o jobba så det blev till att sticka dit direkt istället. Hann dock med en snabb runda på stan efterråt så att jag kunde köpa i alla fall två julklappar till Niclas.

När jag kom hem har jag suttit o slagit in julklappar o presenter. Jonna fyller ju år dagen innan nyårsafton så då blir det ju extra paket då :) Lill-Micke fyller år samma dag så måste klura ut något som man kan ge honom i present. Svårt det där med att komma på vad man ska ge till killar. Någon av er läsare som har idéer på vad man kan köpa till en kille som fyller 25?

Pratade med Jonna idag. Hon berättade vad hon skulle ge Niclas i julklapp. Det är sååå perfekt! Jonna du är bäst! Han kommer bli skitglad :)

Nu ska jag ta o gå o hämta en till glas. Har köpt hem sån där glas som är typ fryst saft i smala plastpåsar eller hur man nu ska förklara. När jag var liten hette dom sug o läsk har jag för mig. Nu heter dom någonting med polar-is.   Det är mumsens det där! Körsbär är min favorit tror jag! Niclas gillar citronen!

Hoppas alla haft en mysig första dag på veckan så här första adventsveckan :)
Bjuder på en bild från julklappsinslagningen idag när Whiskey hjälpte till!

Vinter-mys


Massor med snö ute och solen skiner!
Kan det bli mysigare än så här?
Ska ut med hundarna nu och sen ska jag åka ner på stan och fixa lite papper på arbetsförmedlingen så jag får lite pengar så att det täcker upp för det jag inte får när jag jobbar halvtid.

När jag kommer hem ska jag slå in julklappar. Tänkte leta efter en julklapp på stan till Niclas också som jag vet att han vill ha :)

Har beställt julklappar till pappa på nätet. Beställde två cd-skivor till honom. Jag hoppas dom kommer snart så man kan slå in dom o känna att man har lite mer klart.

Mot hundrastningen nu


träning


Nu sticker Niclas o jag till gymmet för ett benpass så här på lördagskvällen


SNÖ :)


Det är ju så mysigt med snö! Och mer kommer det. Hela tiden!
Jag njuter o fuskar lite med att redan lyssna på julmusik ;)

Dessa är mina favoriter som får mig på bra humör


Vilken låt betyder jul för er?Träning ikväll


Ska träffa PT på gymet klockan 19. Ska bli skönt att få träna bort lite tankar kring pappa och allt som har med idiotisk sjukvård att göra....


Känslor och energiKänner att jag måste skriva lite.
Allt som händer med pappa. Hans sjukdom och hur han mår.
Det känns inte bra att ha honom 15 mil ifrån mig när jag vet att han behöver hjälp med en del saker och egentligen vill ha tryggheten att ha mig i närheten av sig.

Blir frustrerad över hur allt omkring honom går till när det gäller sjukvården.
Han åker in och ut på akuten. Vi räknade på att det är ca 10 ggr på två/tre månader här nu på senaste.
Varje gång han kommer in så säger de att det inte är något fel.

Men ingen har någonsin tänkt på att det kanske är hans psykiska mående som gör att han känner av en del fysiska symptom?
Har pratat med läkarna flera gånger när han varit inlagd där men ändå hjälper det inte.
Det skickar bara hem honom.
Varför skickar de inte honom till den psykiatriska mottagningen då direkt när han är där så han kan få någon att prata med som kan förstå hur han känner inom sig?

Jag önskar att jag var utbildad läkare i såna här situatuioner.
Jag önskar att jag hade pengar så att jag kunde köpa honom en lägenhet här i Uppsala så han kunde bo nära och få hjälp av oss.


Jag börjar vänja mig vid det här. Känns som att man inte blir förvånad över hur sjukvården ignorerar det psykiska måendet. Känner själv igen det från när jag levde med panikångest för några år sedan. Då var det sjukresor och prover hit och dit som inte visade någonting någon gång. Den 5:e gången som jag kom upp till akuten och sa att de fick se till att hitta felet på mig så fick jag svaret efter tre minuter. Jag behövde inte betala något. Jag sa hur jag mådde i receptionen och den underbara sköterskan berättade för mig direkt att jag led av panikångest. Hon sa åt mig,att nästkommande dag, be min husläkare skriva ut en viss medicin. Poff så var mitt dåliga mående ett minne blott.

Det handlar nog om vilken läkare eller sköterska man träffar. Man måste träffa rätt läkare/sköterska vid rätt tillfälle, för att få rätt vård. Annars åker man bara runt i den här vård-karusellen.

Men som jag skrev. Man vänjer sig. Man blir nästan känslokall och låter som en riktigt bitter och förbannad människa varje gång man pratar med en läkare. Trots att den nya läkaren inte gjort något fel. Man låter den nya läkaren få lida för vad tidigare läkare misslyckats med.

Känns som jag väntar på en bomb som kommer explodera inom mig när alla känslor kommer att komma. Alla tårar och allt man håller tillbaka för att visa sig stark för pappa och för att vara stark när man pratar med olika sjukvårdare på olika ställen.

För mig gör det mindre ont inom mig att veta att min pappa lider av KOL och astma. Det är in diagnos han fått och mediciner för det äter han. Men att se han må så dåligt psykiskt och att ingen hjälper honom..... det gör mig så fruktansvärt ledsen. Magen gör ont och man har en klump i halsen hela tiden när man pratar med honom.

Jag vill hjälpa honom så mycket mer men jag kan inte, för jag har inte den utbildningen,kunskapen eller de pengarna...

Jag hoppas vi får en lösning på allt detta snart... Inte för min skull så att jag slipper må dåligt när jag ser pappa som han är nu. För hans skull så han kan få ett värdefullt liv dom åren han har framför sig,trots sin sjukdom.

 

 

 

 


TeaHinner inte skriva så mycket mer än att jag sitter och dricker mitt eftermiddags-tea på jobbet nu.
Körsbärs tea denna gången.
Mumma!

Blir mer uppdatering senare ikväll när jag kommit hem!


Lämnat på dagis


Har varit och lämnat Diwa på dagis.
Sista månaden som hon går på dagis.
Vi har kommit fram till att det går lika bra att ha henne hemma med Sheeky, samt att oftast så är antingen jag eller Niclas hemma när den andra jobbar. Så då är det onödigt att ta upp en dagisplats för någon som förmodligen behöver den bättre.

Nu ska jag äta lite lunch och sen ska jag städa våran hatthylla där det ligger miljoner saker! Det skulle ju räcka om våra vantar och mössor låg där. Inte en jacka o en lampskärm o en mp3-spelare ;)


Skönt väder


Har varit ute ett par timmar med hundarna nu och kom in för en stund sedan. Det är sååå skönt väder ute.
Hundarna ligger o tuggar i sig varsin denta stix så jag ska ta itu med disken och tömma whiskeys låda.Frukost och ut i det fina vädret


Äter frukost.
Crunchy och dricker tea.
Jag och mitt jäkla tea. Varenda inlägg som jag gör handlar nog om tea. Tänk vad jag älskar tea!

Ska gå skogspromenader med hundarna och få lite sol på mig. Underbart väder!

Igår jobbade jag och Linda tillsammans och vi förväntade oss att det skulle bli massor att göra eftersom vi var själva men vi klarade oss bra och det var lagom med kunder.

Hittade ett läskigt klipp på metros hemsida om en robot som ser ut som en människa --> Robotmänniska

Läskigt eller?


Fredags-gästIkväll kommer Niclas lillebror Andreas och ska sova över hos oss. Han jobbar ju på Maxi där Niclas jobbar och börjar tidigt imorgon. Kul med besök :)

Ska laga chili con carne till herrarna ikväll.

Nu ska jag ta mig en varm o skön dusch. Jättefrusen och trött efter jobbet. Massor att göra och vi är bara två stycken i butiken så man hinner inte med riktigt allt! :(


Ledig tjänst: Anställning som MORHittade denna roliga "ansökan" på jobbet i lunchrummet. På ett roande sätt tar man upp sysslor som en mor sköter i hemmet. Ju mer man läser ju mer ler man och ju mer inser man att det är en HEL DEL som mor sköter!

Here it is!

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning


Du får ansvar för följande områden:

- Organisation och ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön: 0 kronor


Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjenoch inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav: Honkön

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen


Kvalifikationer:

1. Körkort. Du ska kunna köra ett eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "imse vimse spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planer menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs egen produktion av mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubileer,skolavslutningar, begravningar o. dyl

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall kunna utföras som vanligt. Du måste vara duktig på att vårda patienter tidiga mornar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som en extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puhoch smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomendräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga, stryka och pressa.

7.Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak lugg samtidigt som du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatorisk.

9. Veterinärassistent. Du måste kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att deras ägare tröttnat på dem)
Ofta förekommande utfodringar och rengörningar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig på att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag

11.Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion igång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefon med näringsrik mat så att de undviker total utmattning

12. Trädgårdsmästare. Du ska kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredska och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen , och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskärning av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var  varenda mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera festere, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du ansvarar självklart för julfesten

Ring om du är intresserad!
Fick ni ett litet leende på läpparna? Tänk vad Mor sköter i hemmet. FMan borde uppskatta sina mödrar mer!


Söder-tea!Det är dags för förmiddags tea:t på jobbet. Ser fram emot det varje gång. Tea är bland det godaste som finns. Särskilt på hösten. Då blir det godare på något sätt :)

Nu ska jag kolla mailen lite grann och se om jag fått svar ang lägenheter och bostadskö. Vi vill ha en större lägenhet men i Uppsala hem har dom 3-4 års väntetid på de snabbaste områdena :/


Godmorgon allihopa!


Sovit gott? Nu ska jag snart bege mig mot jobbet och idag är det jag som öppnar butiken så jag är där redan vid nio och fixar o trixar och dona. Tror att städ-Jonas kommer idag med. Har för mig att han städar hos oss på torsdagar. Så då får jag lite sällskap på morgonen :)

Nu avfärd mot jobbet och jobba med underbara Linda heeeela dagen! :)

Hörs igen om en stund, tills dess, have fun! :)


Godnatt kära läsare!


Jag hoppas vi ses imorgon igen? Klart vi gör! Hoppas alla får en god natts sömn och drömmer massa skojsigt!
Natti natt!

Snart kommer hjärtat hem <3Nu kommer hjärtat hem strax så jag ska börja förbereda lite här hemma för mys med levande ljus o så.
Funderar på om man ska tappa upp ett bad eller bara mysa med ljus omkring sig helt enkelt!
Bad är mysigt men man blir så trött av det och jag är redan lite trött så då kommer jag nog somna direkt ;)

Förresten, bröder står och bakar sig självt för fulla muggar ute i köket! Mumsigt det kommer bli med nybakat till frukost imorgon!
Nybakat och en stor kopp tea!

Imorgon är det jobb igen som gäller. Har varit ledig i fyra dagar nu. Så blir jobb i tre dagar nu och sen ledig fyra dagar igen. Hela den här veckan är det jag och Linda som ska jobba tillsammans. Det kommer bli awsome!
Sara och jag har alltid lyckats missa varandra på senare tid när vi jobbar. Jobbar jag så är hon ledig och jobbar hon så är jag ledig. Skit trist! Men vi tar väl igen det sen i jul när julhandeln kommer igång o alla får jobba massor :)

Nu ska mysfaktorn skapas!!!!


Sjukvården suger!


Precis haft ett samtal med en sjukskötare på akuten i Eskilstuna. Pappa har precis kommit in med ambulans för sin astma och KOL. Igen... Det är tredje gången på ett par veckor som han åker in. I september åkte han in 3 ggr då med.
Jag blir så förvånad hur dom bara kan undersöka honom och säga "nu ser allt bra ut så du kan åka hem" utan att göra någon grundligare undersökning. De säger att han har jättebra syresättning i blodet och det är ju bra. Men vad är det då som är felet? De måste ju förstå att de måste söka vidare om det inte är syresättningen. Är dosen tillräckligt stor på de mediciner han tar? Behöver han syrgas hem till lägenheten? Säger de åt han att han ska motionera? Nej inget av det! Det är jag som får ringa till dem varje gång han är där och tala om för dom vad dom ska säga och göra med honom i princip. Jag har t o m sagt åt dom att skriva ut en medicin till honom "som dom inte hade haft en tanke på att göra". Och dom ska vara utbildade läkare och sjuksköterskor??? Jag är utbildad inom handel och försäljning. Inte fasiken ska jag behöva tala om för dom vilken medicin min pappa behöver?
Nej jag blir så trött på den här sjukvården. Folk åker in och ut lika snabbt med nästan ingen skillnad i behandlingen eller med samma symptom när dom åker hem.
Då får det fasiken gärna ta lite längre tid än att dom ska ha så bråttom att skicka hem folk.

Jag kom in till akuten för ett par år sedan p g a min arytmi på hjärtat. Jag blev liggandes i väntrummet i 14 timmar innan jag fick åka hem. Fy vad jag klagade kommer jag ihåg. Men om man skulle få välja nu? behåll för sjutton farsgubben där på akuten ett par dagar o lägg in han på en avdelning o gör någonting åt detta!!

Jag blir trött på att sitta 15 mil ifrån och bara kunna spotta o fräsa över telefon till de som ansvarar för honom.
Nästa gång som han åker in då struntar jag i vad det är för dag och hur sent det är på kvällen, jag åker ner till honom då och låter dom inte skicka hem honom förrän ALLT är utrett och klart så han kan få lite lugn och ro hemma. Gubben åker ju oftare in på akuten än pendeln passerar Stockholms central!

Vad anser ni om sjukvården i sverige? Både den vanliga primärvården och den akuta vården? Har ni bra eller dåliga upplevelser och  tror ni att det skiljer sig från stad till stad hur bra vård man får?


Bra att jag är så teknisk.....


Märkte nu att jag kanske skulle förstorat bilden i inlägget tidigare!
Man ser ju inte ens siffrorna på bilden haha! Men det visar runt 130 besökare! Jisses, jag brukar ha ca 30-40 stycken när jag har som mest!
Skitskoj!


Ska alldeles strax gå ut i köket och göra en deg och sätta igång den så att vi får nybakat bröd imorgon bitti.
Nu när man har bakmaskin så är det en bra vardagslyx ;)
Har man råd borde man skaffa sig en sådan. Den kostar en slant i inköp men man sparar såååå mycket pengar på att göra bröd själv. Plus att man inte behöver släpa fram massa skålar och mjöla ner hela bänken eller bordet o s v. Man slänger helt enkelt bara ner alla ingredienser i maskinen och trycker på start! Sen sköter den jäsning och gräddning och stannar när den är klar. Hur smidigt kan det inte bli?


Så här ser min bakmaskin ut ---->  bakmaskin


Nu ska det bakas!! (i sisådär fem minuter) för så snabbt går det att slänga ihop det o trycka på en knapp ;)

Love it!


Tog en titt på statistiken och för en vanlig bloggare som inte är känd eller bloggar om olika kända saker eller modet o s v så blev jag grymt imponerad av det här!!

Titta siffrorna! :)

Veckans blogg!


Är med och tävlar i att bli veckans blogg hos Jenny
Var med och tävla du med vettja :) Tävla här 
Btw så har hon sötaste dottern upptäckte jag när jag snokade runt på hennes blogg!Mys


Startade vattenkokaren nyss och tänkte mysa ner mig i soffan med lite tea och bullar.
Var ute på promenad med hundarna nyss och det var faktiskt mysigt att gå i regnet. Fast jag hade gärna haft sällskap av hjärtat. Får se om han orkar gå en sväng med hundarna sen när han kommer hem ikväll efter bowlingen och kursen.

Regnet smattrar på fönstrena o jag kryper ner i soffan o slår på tv:n... MYSFAKTOR!
Redan mörkt

Det är alldeles strax mörkt ute och klockan är inte mer än 16. Det känns verkligen att man kommit in i vintertid nu. Mörkt och trist och typiskt nog så regnar det i princip hela dagarna.
Kan inte solen komma fram en liten stund i alla fall?

För två veckor sedan var jag och Niclas hos pappa och hälsade på. Vi storhandlade med han och så åkte vi till IKEA. Vi stannade på konsum på väg till Västerås. Skulle handla något att dricka. Av en slump så hittade jag Alpro Soyadryck med choklad smak. Aldrig smakat det förut så tänkte att det kan ju vara värt ett försök. Det kan ju inte bli värre än jätteäckligt ju ;)
Men gissa om jag blev förvånad! Det var super gott! Nu har jag nästan lite crawings på den :) Har en skvätt kvar i förpackningen i kylen. Får svänga förbi affären efter jobbet imorgon och köpa en ny.

Bloglovin

 

Har börjat lära mig det här med bloglovin nu så nu prenumererar jag på både Linas blogg och på en tjej som heter Ida som fotgraferar mycket.


Fick t o m in en widget här nere där man kan se vilka jag följer.

Jag blir mer och mer teknisk för varje dag ;)

Nu är det dags för lite lunch och sedan ut med hundarna igen!


Iron Maiden


Jag har ju inte berättat att jag och sambo ska på Iron Maiden i juli på Ullevi!

 

Kommer bli sååå grymt!

Frukost och hundrastningen klar


Har precis ätit klart frukost och rastat hundarna och matat djuren.
Djuren har tagit förmiddags-vila nu och snarkar gott på golvet i sina bäddar. 

Ska ta tag i lite saker i köket sen igår. Vi åt ju räkor så det är massa räkskal som luktar urk som jag måste bära ut till soprummet.

Hittade en blogg för en stund sedan där man kan vinna glasögon från synoptik, med gina tricots bågar. Jag var med och tävlade såklart! Behöver ju nya glasögon så det skulle ju passa som handen i handsken om man vann ett par. Ett plus är ju att jag redan har mina linser hos synoptik så då får man ju sin egan optiker i så fall :)

Nu ska räkorna ut till soptunnan!Godmorgon folket!


Hoppas ni sovit gott! Nu är det dags för frukost så hörs lite senare igen :)

 

 


Sov gott!


Nu ska familjen sova och vakna utvilade imorgon. Niclas fortsätter på sin fackliga kurs och jag är ledig sista dagen innan det är dags att börja jobba igen. Blir ut i skogen ett par vändor med vovvarna. Vi hoppas på fint väder.

Ser ju inte så lovande ut nu om man kikar ut ;)

 

Men godnatt i alla fall så skrivs det mer imorgon!

 

 


Soff-häng!


Nu blir det soff-häng efter maten. Tror vi ska lyxa till det lite ikväll o äta lite räkor som snask ;)

Maten har precis landat i magen så det får blir lite senare då i så fall.

En film kanske man skulle kolla på också?

Jag gillar en film som heter Rock star med Jennifer Aniston. Är det någon som vet var man kan köpa den?

CDON hade den inte :/

 

Nu beger jag mig mot soffan innan jag får träsmak i baken!

 

 


Hundförarkort för all del men de utan hundar då?


Var just ute på promenad med hundarna. Gick med en åt gången och det är alltid Diwa som gör utfall om någon av dom gör det.Tog Diwa först och hon skötte sig exemplariskt. Mötte inte en enda hund och hon gick vid min sida så gott som hela tiden. Duktig dam det där är. Därefter tog jag Sheeky och gick ut. Gick bakom huset här vid skogen och tränade på kontakt och hon lyssnade ganska bra. Det är en av de bästa promenaderna vi haft.

Men så på hemvägen så kommer det då en kvinna gående på samma cykelbana som oss och jag råkar ha lite långt koppel på Sheeky som springer några steg fram mot kvinnan och vill hälsa. Kvinnan i sin tur är extremt hundrädd får jag bevisat då som sätter fart under fötterna och SPRINGER förbi oss och skriker samtidigt.Hon stannar fem meter bakom oss och jag ursäktar mig och säger att: Hon är jättesnäll och hon är valp och lekfull.Kvinnan blänger på mig och tar tag för kung och fosterland och slänger ner sitt äpple på marken brevid sig.

Då börjar jag fundera. Det är ett evigt tjat om detta med att hundar är farliga och det ska vara rasförbud på vissa hundar, men hur är det då med människorna omkring oss hundägare?Som den här kvinnan t ex. Om hon nu var så hundrädd eller tyckte att min hund såg farlig ut, säg det till mig på håll "jag är rädd för hundar så du vet" eller kliv lite åt sidan när vi kommer gående. Hur i all världen ska jag veta att hon är rädd för hundar?
Jag kräver inte att alla ska kliva åt sidan när jag kommer marscherande med min mina hundar men är det så att dom är rädda så har man ju faktiskt en mun att kommunicera med!
Precis som när jag är ute och går med mina hundar. Kommer det andra hundar när jag är ute med Diwa som kan göra utfall ibland då kliver jag av promenadstigen och sätter henne en bit in i skogskanten så de andra får passera problemfritt.

Gäller även ungar som står utmed cykelbanor och som man möter lite här o där som försöker vissla på hundarna eller skälla på dem för att få uppmärksamhet från hundarna. Det går faktiskt att fråga: Kan man få hälsa på hunden?

Även när man åker buss med hundarna och det sitter folk som är hundrädda på bussen kan de bete sig helt ohyfsat. Jag som har hund måste ju sitta längst bak i bussen och jag skyndar mig så gott jag kan att passera hela bussen så att det inte ska bli så att någon kan känna sig skrämd. Men så ibland så är det folk som man passerar som bara skriker rakt ut och tar upp benen när man är precis bredvid dem.
Förstår inte folk bättre än att dom skrämmer djuren då?

Tycker även att man känner sig dum när man åker buss ibland eller träffar på mammor med deras barn. Barnen vill ju naturligtvis hälsa på hundarna och mammorna frågar ALLTID samma fråga: Är hunden snäll? Visst att man kan fråga om man får klappa hunden men att fråga om den är snäll är som att dumförklara mig lite grann. "Nej jag har en jätte elak hund som biter allt som kommer i vägen,särskilt småbarn som vill klappa den, det är också därför jag har den ute bland massa folk utan munkorg"
Varför kan dom inte bara fråga: Får min dotter/son klappa hunden?
Så kan jag svara: Självklart hon är jättesnäll och tycker om att få uppmärksamhet


Så jag tycker att skyll inte allt på oss hundägare, de som är omkring måste också förstå att det är individer som kan bli skrämda i olika situationer t ex om någon skriker högt precis när hundarna går förbi eller om man plötsligt rusar förbi hunden för att man blir rädd. Hunden blir ju lika mycket rädd då som människorna.

Hur ska man nå ut med detta till människor som inte har hund och känner sig otrygga när de möter oss med hundar? Samhället måste ju ha ett samspel liksom.
Ska se om man kan dra ihop lite hundfolk. Så kan man hitta en lokal och sätta upp lappar så att folk som är intresserade kan komma och prata om hundar och rädsla för det och lyssna på oss hundägare hur vi känner när vi möter de som är rädda. Även om de vill träffa hundarna lite grann så kan man ha med sig någon av hundarna så att de kanske kan förstå hur hunden fungerar och se att de inte är farliga så länge de har rätt människa som håller i kopplet
Djuren är däckadeDjuren är däckade här hemma och det är så lugnt och tyst o skönt.

Ska diska upp det lilla som är, sätta en deg på jäsning så att vi har frukostbröd imorgon och sen ska jag nog äta ett par kanelbullar som svärmor var över och lämnade här igår ;)

 Notera Sheekys tugg-kalas på flossknutarna bakom ;)

Trött-Whiskey
Diwa ligger därbakom o sover...
Berättade jag att vi har satt fågelbord precis utanför fönstret där Whiskeys klöspelare står?
EFFEKTIVT sätt att roa en katt ;)

 

 


The Studio


Igår var jag iväg med mina vänner Jonna och Johanna till Västerås och fotograferades.

 

Vad tycker ni om resultatet?

 

  

 

RSS 2.0