Magaluf på övertid och Eurotrip




 

Den 11 april åkte jag och hästen ner till magaluf för att spendera fem dagar i paradiset med alla underbara människor där nere. Det va toppen hela veckan förutom min halsfluss som kom 3:e dagen men lite medicin så var det fixat. När vi sen skulle åka hem på torsdagen den 15 april så blev det stopp.
När jag skulle checka ut från hotellet så sa dom i receptionen att "kolla så ert flyg går för det har varit vulkanutbrott på island och hela england är avstängt för flygtrafik"
Jaja tänkte jag, det är england det. Det är ju en bra bit från Sverige. Men icke! Dom hade stängt av luftrummet över hela skandinavien och allt eftersom timmarna gick så stängdes större delar av europa också ner för flyg. Hade väl ingen vidare panik första dagen utan tänkte väl vänta ut vulkanen och flyga hem om ett par dagar. Så var planen. Men allt går ju som sagt inte som man planerar. En helg senare och vi är fortfarande strandsatta i paradiset. Det var ju i alla fall rätt ställe att vara strandsatt på. Hellre det än London eller nåt annat kallt ställe. Kollade upp bussar och tåg genom europa och fick tag på buss som skulle gå söndagen den 25 om flygen inte kommit igång till dess.
söndag morgon åker vi in till Palma för att leta flyg i alla fall över till fastlandet och barcelona för att därifrån sen ta oss vidare. Vi har sån tur att det finns biljetter kvar och vi köper dom direkt!
Checkar in och går bort till gaten för att vänta på ombordstigning. Längst fram i gaten när vi precis ska kliva på planet och ser det utanför fönstret så stänger dom ner hela Palma och Barcelona flygplats. Så det var bara att returnera biljetterna och åka tillbaka till magaluf för ännu en kväll att spendera där. Som plåster på såren fanns det mamsens smörgås tårta när vi kom tillbaka från flygplatsen :)
Så under söndag kväll letar vi runt och till slut kommer vi fram till att vi hyr en bil, tar färjan med den över till barcelona och sen därifrån bilar upp till sverige.
Det var en sjulhelvetes lång resa. 24 timmar, ja det gick ju rätt snabbt dock men det var segt att sitta i en liten renault clio med 4 personer och full last med bagage. Men hem kom vi i alla fall. resan flöt på smärtfritt förutom utrymmet i bilen och att ena chauffören somnade framför ratten när vi andra sitter och sover. På autobahn dessutom. Var nån decimeter från att smälla in i en timmerbil. Det var rikigt läskigt!



Nu är jag i alla fall tillbaka här hemma i sverige. Första dagen på jobbet idag. Känner sig som en nyanställd när man inte varit här på ett par veckor. Hittar hälften i butiken! Men vi har fått in massa nya fina saker. Bl a Little Wonder från Abecita. Den är helt fantastisk och helt underbara färger!
Badsortimentet är även komplett nu och det har kommit in en hel del fina saker :)
Det är TS veckor och vi hoppas på full fart i butiken! :)
Vi bjuder på godis och värvar medlemmar för fullt.


Ska föröska att få hem hundarna lördag kväll eller söndag eftermiddag. Saknar dom så otroligt efter den långa resan vid medelhavet!

Nej nu ska jag gå och äta en frukt innan lunchen är slut. Lite fruktsocker har ingen dött av har jag hört! ;)

Take care, Over and out!






 

 

 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0